Mládežňák – Starý ptáci


Warning: Undefined array key 1 in /data/web/virtuals/70510/virtual/www/domains/rohozna.net/wp-content/themes/rohozna/functions.php on line 145

Starý ptáci: malá účast. Yettiho hra s vrcholem na židovském hřbitově v Horní Cerekvi. Hledání pokladu – celonoční hra vrcholící u perníku v kuchyni. Fiala kouří: „Fialo nekuř!“ Golf! Africká královna! Den trifidů! „Běží ti čas“ na Křemešník. Klokanova vorvávačka: „Sprintem do stavidla.“ 
Rohozná červenec ? 1994

Country bál – vyhráli jsme flašku! Nemocen odjíždím se uzdravit. Oblékání do hadříků. Vracím se. Nemocnou Fialu odvezou rodiče. Markéta si vyvrkne kotník. Výlet přes Řídelov, Řásnou, Míchovu skálu do Bolíkova na noc. Inženýři! Tanga-ta-manu! Ohniště přesunuto za tábor.
Skřítek

IVANA SE ZELENÝMA VLASAMA JAKO HRACHOVKA – MEDVĚDOVO KOUPÁNÍ VE STAVIDLE – SKVĚLÝ DÁREK, KTERÝ POTĚŠÍ – ŽRANICE PO TÝDENNÍM PUSTU, MNOHÝM BYLO BLIVNO – SKOČILA JSEM Z BOLÍKOVSKÝ MALÝ SKÁLY, PROTOŽE MĚ CHADŽA TROCHU VYHECOVAL – CHECHTÁNÍ NA BOLÍKOVĚ, MIŠÁKOVA POHÁDKA A NAŠE ZÁCHVATY – BLOUDĚNÍ NA PŘEDNÍ SKÁLE – SRNEC ŠTĚKAL A MATĚJ PŘIŠEL A ŘÍKÁ: „TEN PES ALE CHRCHLÁ!“ – FIALKO NEKUŘ! – MEDVĚDE ZBIJU TĚ! – SKORO 100 KM S YETTIM – VÍLOVÉ TANČENÍ U OHNĚ – ROZRUCHŮV CHECHOT – 24 HODIN V TAHU S LAĎKOU, HABILEM, TOMEM, KLOKANEM, CHADŽOU, MARCELKOU – TAJNÁ PUSA OD MIŠÁKA, ABY TO ČLOVĚK RULÍNEK NEVIDĚL – BAHENNÍ KOUPELE NA NÁDVOŘÍ – TVRDNU Zn. ROHLÍK – MATĚJOVO HRANÍ VE SKLEPĚ – LAĎKA NAŠE DATABANKA – STRACH, ŽE MI SHOŘÍ HLAVA, KDYŽ JSME S LENKOU, MATĚJEM, KLUBEM ŠLI PŘED VOJTU – SKŘÍTKA S MNOŽSTVÍM DARŮ, DÁRKŮ, DÁREČKŮ – BORŮVKY – 1.DEN NEJMÉNĚ 5KM BOSKY, DRUHÝ DEN NADÁVKY NA PUCHÝŘE A MEDVĚDA – YETTIHO HRA – PROSILI JSME KOHOUTY V H. CEREKVI, ABY NEBYLI TAK AKTIVNÍ – ŠAMPUSY PRASKALY – MIŠÁKŮV UFON, KTERÝMU SMRDÍ NOHY NA STO HONŮ – SPORÝ ODĚV PŘI „TANGATA MANU“ – POROD NA PŘEDNÍ SKÁLE – PUPKY PLNÝ LISTÍ – BAHENNÍ MASÁŽ KSICHTU A PAK KSICHTY VENKOVANŮ – HABILOVY NÁVRATY Z COUNTRY BÁLU – PÁLENÍ SVÍČEK NA ČERŤÁKU A MATĚJOVY HOUSLE – MIŠÁKU KDE JSI? SLÍBIL JSI MI VYCENTROVAT KOLO! – CO JE KUROPĚNÍ? – MEDVĚDOVO OBLÍBENÉ OŇUFÁVÁNÍ – OBJÍŽDĚNÍ JAVOŘICE – A OHNĚ A KRÁSNO A KOUPÁNÍ A POVÍDÁNÍ A VEČERY A KRÁSNO A VEČERY A BYLO BY TOHO JEŠTĚ VÍC….

Lenka a Marcelka
(některé popsané zážitky jsou taky z Podzimáku 1995)

KUŠ L.P. 1994 ROHOZNÁ
Poslední noc letního mládežňáku. Po půlnoci zůstalo u ohně už jen několik, zatím nic netušících, účastníků asi nejlepší akce, kterou jsem tu zažil. Nějak to vyplynulo za situace a objevila se premiérová Klokaní vorvávačka. Ne všichni byli ochotni se účastnit a tak se v jednu v noci vrhlo ve všem oblečení do stavidla pouze 7 statečných CHADŽA, LAĎKA, TOMÁŠ, RŮŽA, MÁRTY a JÁ. HABIL přijel o něco později na motorce oblečen asi do pěti vrstev moc se mu nechtělo, ale nakonec taky skočil a hned vylezl. Někdo podotknul, že se ani nestihl pořádně namočit a tak se rozepnul a skočil znova i s řidičákem a občankou. Všichni jsme skákkali, tak jak jsme byli. Nikdo si neodložil ani trochu. Nejvíc to odnesl Márty, protože jediný měl hodinky. Ale u ohně jsme se rychle usušili a pak to nějak začalo. Přidali se ještě Marcelka, Lenka a Dušan a vymysleli jsme si hru. Brali jsme to postupně a každý říkal, co si myslí, že je na něm špatnýho a mi zase říkali každému upřímně, co se nám na něm nelíbí. Vyplavala na povrch spousta věcí a ohromně jsme se sblížlili. Najednou jsme se mezi sebou poznali více než za dlouhé měsíce předtím. Bylo to krásný, že jsme se dokázali odhalit a přiznat ke spoustě věcí. Přál bych si zažít ještě někdy něco takového.

svědek: Klokan 27.10.1995

Napsat komentář