Nejlepší fotky jsou tu!Krásná práce (jak by řekl Bobek) Lukáši, já už jsem se sice hodinku prospal, ale jinak furt dojíždím maratonskej a svatební rozjezd... já si pamatuju:
Z účastníků (abecedně) 32 Rohozňáků, kteří se zdrželi delší dobu, než na samotný maraton:
Anička, Colombo, Darek, Deli, Hajli, Hanča, Jáchymek, Jana Škr, Jarin, Jirka, Jiřka, Jituše, Juráš, Káča, Kamča, Karel, Kelly, Kislík, Lucka, Lukáš, Macek, Mára, Matěj, Ondra, Pája, Petr, Pinďa, Rači, Sára, Terka Škr, Týnka, VojtaVe
čtvrtek jsme věděli o sobě na kolech jen Jirka, Matěj a já, Pinďa šel na bus. V Milíčově první zastávka v hospodě, na kopci už nám mávají z autobusu i Sára, Deli a Colombo, potkáváme se v Rychnově a jdem do tábora, zkoušíme hned s Colombem eskymáckou přelízačku přes pařezy na stráni, pak spěcháme s Jirkou a Pinďou na hokej do Rohozný do Hospody, ale po prvním gólu v naší síti vzdáváme, kupujem dárky a jedem zpátky, při měsíčku se podává večeře - slanej kuskus; jdem obejít místečka, vyprávíme zážitky, na Švédskejch dává nároďák jediný gól do švédské branky, lezem všichni na novej posed (i Sára se strachem z vejšek), docházíme do tábora, hrajem zvukový hry ve spacáku a při Matějově čtení Welzlova největšího vynazelení usínáme...
V
pátek ráno dojel brzo Lukáš, ležíme ještě min. hodinu ve spacácích a hrajem, co nám Pája všechno přiveze, přichází Ondra Rači z kalby z Těšenova. Po krátké snídani zas přelézáme pařezy, tentokrát na dva týmy s protilehlým startem velkej pařez - kadibudky, pak sbíráme kopřivy na špenát, dojíždí Pája s dětma, po kafi vyrážíme do Rychnova na kolech Jirka, Lukáš, Pinďa a já, resp. do Rohozný pěšky Deli s Colombem shánět cibuli, vracíme se napakovaní a špenát nám vydrží až do konce, po o. se válíme na matracích venku a hrajem karty, otužilci se koupou v bahňáku. Přijíždí Jituše s Darkem na kolech těsně před kroupovou minibouřkou, zpíváme v jídelně při bábovce a kafi, po vypršení cesta šamanů se zavázanýma očima na Stříbrné doly, přichází Jiřka s Petrem, zametám dráhy pro petanque. Přijíždí Jana, Kamča, Kelly, Terka, Macek, Hanča, Mára, Jarin, Juráš, Hajli s Luckou, Karel, pečem buřty, přemlouváme u ohně neúspěšně Páju a Kamču k hraní na kytaru. Vyrážíme na ocasy na Švédský, pak na trasu pro kočárky s dětmi, značíme a hrajem chaotickej kontakt a za odbočkou na Čerťák přecházení hranice. V konírně pak spravujem kola před cestou, v kuchyni ještě hrajem Bang a jdem spát, žerem Jarinovi s Deli a Colombem nalezenou pizzu a snažíme se to na něj a Máru narafičit...
Sobotní počasí vypadá dobře, stavíme stoly u Bahňáku, sjíždí se staří známí účastníci a kamarádi, Danča, Martin a Léňa a Natálka + Aleš Bučkovi, Kislík s Týnkou a Honzou Vystrčilem, Jakub Deml, Honza Štěrba, Pavel Hotař, Šmidlovic rodina, starostka Hojkova s Evou Stormovou zahajují proslovy a starujem asi v 10:45, cesta super, běžci nás stíhají i když máme kola, nestačíme značit a občerstvovat, Martin Buček pořád básní o hospodě v Milíčově; potkáváme Matese Šaš, kterej veze v dodávce Matěje a Vojtu s Káčou na svatbu ségry Adélky; Kellyho s Kamčou, kteří občestvují běžce Fernetem; nakonec se do Milíčova dostanem, Rači jen pár minut po nás, hází do sebe malý pivo a mocně finišuje, z kopce je v Rychnově dřív, než stihnem zaplatit, vypít a sníst, v táboře je za 2:08, Pavel Hotař za 2:10, Honza Štěrba s kámošem dvě kola na kole určitě pod 2:20. V cíli se cpem výborným gulášem, válíme se a hrajem petanque a golf, Matěj se vrací ze svatby s cukrovím a koláčem, Vojta s Káčou přijíždí na kole, jezdí pořád návštěvy - Šiška, Jarda s Johankou ze Lhotky, Franta Dočkal s Janou a malým Matoušem. Čekáme na poslední chodce až do podvečera. Před zapálením ohně hrajem tichou plížičku se slepými strážci, odjíží Jana a Marcela s plnýma autama, já s Vojtou a Káčou jedem zpátky do Ranťáku na svatbu, kde to pořádně rozjíždíme až do noci a za svitu měsíčku jedem do tábora...
V neděli ráno je mi blbě, běhám furt střídavě na záchody a zpátky, při snídani to Martin korunuje hláškou "Jseš rychlej jako sračka". Balíme, dojídáme zbytky, uklízíme a loučíme se, vyprovázíme Terku, Deli, Sáru a Pinďu na bus do Rohozný, v Ji. jim jde naproti Colombo; pak jedem na kolech přes Spělov, Jezdovice, Salavice, Popice, Pístov do Jihlavy na Sráznou, kde na hodinku vytuháváme, pak vybalujem auto a rozjíždíme se domů...