Maraton pro krajinu

Boj proti úložišti je běh na dlouhou trať. Každoroční poklidná demonstrace: pohybem na podporu čisté energie. Cíl tentokrát v Dolní Cerekvi na festivalu Z Kopce.
Rohozná „Na Kuši“ 10. 6. 2023 od 10h / 2x kolem Čeřínku

Akce MARATON KOLEM ČEŘÍNKU se koná již po devatenácté. Organizují ji dobrovolníci z našeho Spolku jak pro naše členy, tak především pro širokou veřejnost z okolních obcí. Na trať (26,6 km) se vydávají amatérští závodníci pěšky, na kole nebo speciálních vehiklech: longboardu, in-line bruslích, kolečkových lyžích, jednokolce… jak kdo chce! Závod má neformální rodinnou atmosféru, je spíše kulturně – společenským setkáním než sportovní akcí zaměřenou na výkon.

Děti, mládež, rodiče, senioři i veřejnost z okolních obcí. Lidé přicházejí do naší zahrady pro odpočinek, radost, inspiraci. Sbližují, vedou k soudržnosti. Maraton pro místní obyvatele nenásilnou formou zviditelňuje problém hledání lokality pro úložiště – zdůrazňuje sepětí se zdejší krajinou, zvyšuje sebeidentifikaci s krajem.

Trasa 26 km:
Rohozná „Na Kuši“, Rohozná obec, Dolní Cerekev, Cejle, Mirošov, Jedlov, Boršov, Dušejov, Hojkov, Milíčov, Nový Rychnov… okolí vrchu Čeřínku

Tradiční trasa 26,6 km ideální na kole nebo pro pravé maratónce:

„Pohybem 2x kolem Čeřínku na podporu čisté energie.“
Akce nenásilnou formou upozorňuje na problematiku ukládání jaderného odpadu
a nerovné postavení obcí v přípravě budování hlubinného úložiště. Boj proti úložišti je běh na dlouhou trať! Naplánujte si výlet, zdravotní procházku, kolo… běhat nikoho nenutíme. Přijeďte si dopřát nádherný den v čisté přírodě a večer na skvělém komunitním festivalu! Kotel polívky pro účastníky, sudy s odpadem a slavnostní vyhlášení výsledků (cca. 17h) na festivalu Z KOPCE – Dolní Cerekev!

V programu se můžeme těšit na Divadlo Z káry, na pódiu pak na Marii Tilšarovou, Fannyho Fanése, Budoár staré dámy, Los Perdidos a Jablkoň. A, ať už jste pozemšťané nebo mimozemšťané, bude vám jako obvykle otevřeno tržiště místních produktů, tvořivé dílny a hry, čajovna, hospoda, sekáč i knižní antikvariát, po desáté večer hudba u ohně či ve stanu, a samozřejmě oko-uzlující výhled a srdce místních! Srdečně zveme k setkání! Přespání možné ve vlastním stanu nebo pod širákem letos přímo v areálu cílového festivalu 
Roztoč kolektiv

odkaz na facebookovou událost: https://fb.me/e/12OobGQ58
stránka festival Z Kopce: https://www.facebook.com/profile.php?id=100065094309343

Napsat komentář