Čarodějnice a Maraton 2x kolem Čeřínku

Oslava vítězství jarní síly nad zimou, tradiční očistný pobyt, kopřivovej špenát, hry, bojová umění, čajování, příprava na stavbu chrámové brány, škola kaligrafie u potoka (30. 4. – 4. 5.) Boj proti jadernému úložišti je běh na dlouhou trať… vycházka, cyklo verze, trať pro maminky s dětmi, opičí dráha, sud kofoly, guláš v cíli, trika ap.
Rohozná „Na Kuši“ 3. 5. 2008 od 10h

6 odpovědí na “Čarodějnice a Maraton 2x kolem Čeřínku”

  1. Sedíme ještě s Colombem, Kislíkem a Vojtou u nás doma a dáváme první zápis:
    Účast (abecedně):
    Anička, Colombo, Deli, Gautier, Hajli, Hanča, Helena, Jáchym, Jiřka, Káča, Karel, Kislík, Klokan, Lenka, Lukáš, Mach, Marcela, Matěj, Monča, Odí, Pája, Pinďa, Sára, Terka, Vojta
    Významné maratonské návštěvy:
    Adéla Šaš, Bob + Štěpánka, Božka + rodina, Jana Škrdlová, Janča Šprinclová, Kamča, Klárka Šaš, Martin Buč, Maru, Mates Šaš, Medvěd + Šiška a Fík, Pavel Hotař (n… k…), Predrag, Rozárka + Martin, Šmidla a Jitka + děti, Zbyněk
    Ve středu jsme dorazili kolem sedmé a dali ohýnek, Lukáš rozjel saké a vypili jsme celou lahev koncetrátu, takže bylo veselo, v noci pak dorazil Kislík. Ráno jsme hráli vybíjenou (Monča se připravovala na turnaj), fotbálek, frisbee fotbal, pak už dojela Pája s dětma, hráli jsme golf na břízky (-5 míčků), večer dojela Káča a Mach na kolech, Colombo odjel s Kislíkem stěhovat a brzo ráno pak Lukáš do školy. Mach vyjímečným odpalem od skruže vysklil okno kanceláře. Vaříme kopřivovej špenát, Pája s Machem jedou pro sudy a stavíme kofolopivovej bar. Vojta dojíždí na kole a dojíždí zbytky špenátu. Večer vyrábíme samuraje z brambor a Matěj provokuje výlet na Kopaniny do sadu pod třešeň, k zulíbání holek (nakonec to vyhrála jenom Deli). V pátek ráno odvážíme listí ze sprch, užíváme si sluníčka a hrajem venku na matračkách Blafuj, přijíždí Bob se Štěpánkou a jdem značit trasu pro maminky s kočárkama, cestou fotíme japonskej komiks. Holky se cestou odpojují a jdou na dřevo na saunu, v táboře už na nás čeká Karel s Colombem, Helenou a Gautim. Připravujem saunu a Martin netrpělivě čeká na Marcelu, až přiveze sušenky a auto, aby se mohla jet značit trasa maratonu. Přijíždí Klokan, Marcela a Hanča. V sauně rekordní poměr dívky/hoši (5/1,5), Matěj to měl od Páji zakázaný, má přece ženu a dvě děti. V sobotu ráno se nás na startu sešlo cca 80, počasí nám přálo, zahájili jsme olympijským ohněm (cestovní vařič) a  do čtyř jsme už byli všichni zpátky. Nejlepší čas 2:17 zaběhl Pavel Hotař, z domácího týmu Hajli a Kislík 2:41. Klokan rozdal jedlé medaile a diplomy všem účastníkům, v cíli byl výbornej guláš (vařil Mach a Marcela – blahopřejeme!) a spousta soutěží pro děti i dospělé (Bobina – blahopřejeme!). Plácáme se a sbíráme síly, hrajem Blafuj a petanque, pijem piva a kofoly. Večer vaříme v ohni zabalený kuřecí kousky, přijíždí Predrag a Zbyněk, hrajem a zpíváme (hit Zamordovaný) a tancujem (kačeří tanec), smějem se sobě navzájem, jak blbě chodíme. V noci čekáme, až půjde Matěj spát (zůstal ale pořád v kuchyni) a dáváme vyjímečnou partičku Bangu s Deli, Sárou, Machem a Kislíkem, která se zvrhla v bitvu pohlaví, na uvolnění jsme dali ještě Blafuj, Kislík pak odešel spát v šesti stupních do stanu.
    V neděli balíme, dojídáme a dopíjíme a stáčíme zbytky do flašek, uklízíme, řežeme dřevo, hrajem partičku petanque s Machem a Vojtou. Jedem busem, cestou na zastávku bitkujem pampeliškama a máváme cyklistické části výpravy. Sára s Deli zůstávají v Rohozný (do příště). Cestou zpíváme, v Kostelci pěje Gauti Marseillaisu a vzápětí Měla babka čtyři jablka, v Ji se loučíme a míříme každej svou cestou.

  2. Už jsem obdržel první odezvy…
    ➡ Fotoreportáž o dnešním maratonu okolo Čeřínku najdete zde:
    http://jihlavsky.denik.cz/zpravy_region/20080503_atom.html

    ➡ více o situaci s úložištěm na:
    Uloziste-l mailing list
    https://webmail.ecn.cz/mailman/listinfo/uloziste-l

    Na Čeřínku se běhalo proti úložišti jaderného odpadu
    Sobota, 03 květen 2008

    do čisté přírody aneb Maraton 2x kolem Čeřínku, taková akce v sobotu ráno odstartovala v Rohozné Na Kuši u bývalé hájenky na cestě do Nového Rychnova. „Pořádáme tak již čtvrtý ročník protestní akce, která upozorňuje na stále otevřený problém vybudování trvalé skládky vysoce radioaktivního odpadu u Jihlavy, v čisté krajině Vysočiny“, uvedl pořadatel Matěj Kolář z občanského sdružení spolek Kuš. Maraton je otevřený pro každého, komu není jedno, v jaké krajině budou vyrůstat jeho děti.

    Všichni účastníci se mohou vydat pěšky, jet na kole, na bruslích či běžet a také je připravena trasa dlouhá 4,2 kilometru pro maminky s dětmi a s kočárky. Zájemci se mohou připojit k ostatním kdekoli na trase a vyjádřit tak svůj nesouhlas s výstavbou úložiště jaderného odpadu v této lokalitě. Závod je otevřený všem a není omezen žádným časovým limitem.
    Letošní hlavní trasa závodu je dlouhá asi 43 kilometru a povede z Rohozné Na Kuši přes Nový Rychnov, Milíčov, Dušejov, Boršov, Jedlov, Mirošov, Cejli do Dolní Cerekve a opět do Rohozné.
    Občerstvení je zajištěno, startovné je zdarma, každý získá unikátní „samolebku“ a pamětní diplom. Připraven je opičí dráha, soutěže pro malé děti, malování, masáže, guláš, podepsat lze i petici. „Budeme běhat každý rok, dokud nebude nebezpečí zahájení stavby zažehnáno“, dodal M. Kolář.
    Připravena je i výtvarná soutěž na téma jak nám bude, až za humny na 100 tisíc let postaví úložiště radioaktivních odpadů?

    Zdroj: Regionalist.cz

Napsat komentář