Omítací brigáda rodičů

Úspěšně jsme zvládnuli vybourání všeho, co bylo potřeba, otlučení omítek (spíš opadaly samy). V tuto chvíli jsme ve fázi, že konečně začínáme stavět. Máme dokončené rozvody elektřiny, odpadů a vody a blíží se z hlediska časového nejproblematičtější část rekonstrukce – nahození omítek.
Rohozná „Na Kuši“ sobota 6. 5. 2023 vede Tomáš Klíma



3x třešeň (Prunus avium „Bigarreau Napoléon“)
2x švestka (Prunus domestica „The Czar“)
2x hruška (Pyrus communis „Rode Williams“)
1x jabloň (James Grieve)
3x rybíz
1x angrešt
1x arónie
5x špendlík
2x ptačí zob
1x bříza bělokorá (Betula Pendula „Royal Frost“) tmavočervené listy
2x javor (Acer pseudoplatanus „Brilliantissimum“)
1x jasan
1x habr (ze zámeckého parku Telč)
1x svída

účastní bláhoví omítací makáči: Tomáš, Mach, Prdík, Mates
zahradníci: Jitka, Pája, Matěj
děti: Zuzka, Marian, Nelča a Štěpán, Ondrášek, Matýsek, Toník
zvířata: Medvěd, Snoopy a Fík

Vážení rodiče dětí z letních táborů na Rohozné,

obracím se na Vás s prosbou o pomoc jménem Tempa a Spolku KUŠ, kteří pro Vaše děti v létě tábory zajišťují.

V minulém roce se nám podařilo z krachujícího hotelu odkoupit kuchyňské zařízení. K jeho využití byla potřeba úprava rozvodů elektřiny na táborové základně. Z naší naivní podzimní představy – přidání pár kabelů nás vyvedl projektant a nakonec z toho je kompletní rekonstrukce rozvodů v objektu (někdy máme pocit, že připojujeme elektrárnu).

Jak to tak je ve starých stavbách, když se do něčeho sáhne, tak se sype dalších spousta věcí. Do rekonstrukce jsme šli s tím, že se ji pokusíme udělat svépomocí a statisíce, které bychom zaplatili stavební firmě raději využijeme na nákup vybavení pro činnost s dětmi. Úspěšně jsme zvládnuli vybourání všeho, co bylo potřeba, otlučení omítek (spíš opadaly samy). V tuto chvíli jsme ve fázi, že konečně začínáme stavět. Máme dokončené rozvody elektřiny, odpadů a vody a blíží se z hlediska časového nejproblematičtější část rekonstrukce – nahození omítek.

Nedaří se nám časově zkoordinovat těch pár dobrovolníků z našich řad, kteří toto umí, tak abychom stavebně technologicky dodrželi lhůty pro následné činnosti (montáž obkladů a dlažeb). A tady je právě to místo, kde vás chceme požádat o pomoc. Jsou mezi Vámi tatínci, kteří umí omítat, natahovat lepidlo s perlinkou a současně budou mít chuť pomoc vylepšit zázemí základny, kde Vaše děti tráví léto?? Termín případné brigády je sobota 6.5.2023.

Jestli ano, napište svoji nabídku na mail: tomas.klima@svctempo.cz nebo zavolejte na mobil: 606643818.

Předem Vám děkujeme a stále věříme, že se nám podaří rekonstrukci dokončit včas svépomocí, aniž bychom museli zapojit stavební firmu.

S přátelským pozdravem Tomáš Klíma, ředitel SVČ TEMPO

                                                                           

Napsat komentář