Ztracený poklad kapitána Rudooka

Před téměř třemi stovkami let brázdil Karibské moře proslulý kapitán pirátské flotily zvaný Rudook. Neohroženě drancoval a kradl, co se mu zlíbilo. Jediné z čeho měl opravdu strach, byla Smrt. Kartářka v Portoriku mu poradila, aby své naloupené bohatství přestal rozhazovat, ušetřil ho a podplatil s ním Smrt.
Rohozná „Na Kuši“ 31. 7. – 9. 8. 2018 / IV.běh vede Petr Opršal

Než však stihl opět nashromáždit dostatečné bohatství, byl už velmi starý a když se se Smrtí setkal, ta se mu jen vysmála a řekla, že uvěřil podvodné kartářce, a že ona se koupit prostě nedá.
A tak se kapitán Rudook propadl do toho nejhlubšího podsvětí a zůstalo po něm šest dospělých dětí a obrovský poklad neznámo kde. Rudookovi potomci byli vždy vedeni k dravosti a lehké bezohlednosti. Na stará kolena si však Rudook začal uvědomovat, že pokud by na něj Smrt přeci jen dosáhla, mohli by se jeho děti prát o jeho poklad a třeba se i navzájem zamordovat. Proto se rozhodl, že každému z nich sdělí část informací k nalezení pokladu a tím si zajistí, že se budou vzájemně potřebovat a budou nuceni spolupracovat. Nebo si to alespoň myslel…

Napsat komentář