Jarňáček na Rohozné

Na jarní prázdniny jedeme s instruktorským kroužkem „Psí Kuš“. Rohozná je fenomén a stát se instruktorem není tak snadné. Zažiješ, jaké je to být instruktorem a získáš potřebné dovednosti. Současně se zvýší i tvoje naděje se na letní tábor jako instruktor dostat.
Rohozná „Na Kuši“ 11. – 16. února 2022 vede Tereza Pešáková / III. a V. běh


PRVNÍ JARŇÁKY STOLETÍ
ÚČASTNÍCI: Tereza Pešáková, Peťa Jarošová, Adam Kolář, Adéla Babínková, Adéla Dohnalová, Adam Lán, Vendy Šulcová, Milan Budín, Martin Vomela, Jakub Dvořák, Štěpán Dvořák, Kája Kaslová, Petr Pešák, Klára Kořánová, Natálie Bartáková

NÁVŠTĚVY: Šárka Jarošová, Martina Drápelová, Filip Nečada, Štěpán Nečada, Nela Dvořáková, Kamil Maleček, Tomáš Bárta, Tereza Kořánová, Štěpán Kovář, Honzík Vacek, sestřenka Klárky

O jarních prázdninách se vydávají táborníci napříč běhy na sněhové jarní dobrodružství na Rohoznou. Cestou se hned rozjela trojková výzva (bez výzvy!), potkali jsme paní, která si dovolila jíst v autobuse, někteří z nás si chtěli cestu ztížit a vzali si kufr. Na Kuši na nás čekal sníh a taky Aduna s Naty, které přijeli autem. Začali jsme hrát první hry, domlouvat se na pravidlech a ústředním bodem večera bylo opékání buřtů, kdy pro mnohé vzniklo dilema, jestli si udělají špekáček na opíkáčku, nebo na roštu. Někteří pro jistotu zvolili brambory.

Následující dny probíhaly ve znamení her a vaření. Hry byly především z prostředí shady byznysu: nejdřív detektivka, kde jsme vyšetřovali vraždu M.; nekalosti prováděla i cenzura, která všem odbojářům pečlivě zaškrtávala tajné informace, i přesto ji odbojářské skupiny dokázaly zneškodnit! Další den jsme hráli torpéda, rovnostranné trojúhelníky (bez výzvy), poslepu jsme se snažili vytvořit čtverec a nakonec jsme si poslepu bez mluvení mohli dělat 45 minut (bez výzvy), co chceme –⁠ někteří zvolili aktivity běžného dne, jako je čištění zubů, pití čaje či pojídání chipsů, které podala Adamovi záhadná postava; jiní vyrazili pěšky na Břízky, k posedu na Dračák nebo se pokusili o chůzi na chůdách. Další aktivity vymyslely samy děti, zachraňovali jsme tak Valentýna, nastoupili do valentýnského vlaku a našli si svou spřízněnou filmovou postavu. Ukázalo se, že se mezi námi vyskytují režiséři a filmové hvězdy, večer jsme si tak mohli promítnout film Blair Hagen. Z tohoto filmu se stal trhák a strhla se lavina, další den jsme odpoledne vyrazili na Čerťák a cesta na vrchol se proměnila ve filmové natáčení, vznikly tak filmy: Harmonikový tvor, Petrův život, Blair Witch a Zlo tě pronásleduje, které jsme si všechny večer promítali. Ke zpříjemnění večera jsme si dále promítali Paniku v městečku: vánoční poleno a Černého Petra. O herní tečku se postarala hra Falešný dvůr, kde se občanům podařilo emigrovat a obsadit úřad.

Mezitím se vyskytovalo i spoustu malých drobností a her, které nám pobyt zpříjemňovaly: hra najdi Milana s trubkou, dělání popcornu na kamnech, soutěž Masterchef, díky které jsme se střídali u vaření oběda, poobědový kafe venku, procházky, stavění sněhuláka, návštěva Rozárky z druhého běhu, která dovezla senzační buchtu a palačinky, stavění bunkru, dřevodělání, bomba, potopa, voják!, západ na Čerťáku, boomer dotazník, závěrečné ponocování a tak!

sepsala Terka Pešáková

Takhle to tam vypadá v zimě, jen bagry už jsou pryč!

Historicky první jarní prázdniny na Rohozné – survival – pokus o přežití na zamrzlé základně. Jen pro zdatné táborníky!

Napsat komentář