Pololetní minitábor Lhotka

Pojeďte za pololetní vysvědčení na prodlouženou víkendovku k dědovi Méďovi na chalupu. Výprava vlakem, busem, běžky, pěšky do krajiny pod Javořicí. Pokud bude zamrzlo – brusle, lyže s sebou! Polezeme zase na skály a budem bloudit po lesích (nebo pasekách)…
Lhotka u Telče 3. – 6. 2. 2022 vede Matěj Kolář / II. běh plus


Co jsme dělali?
V pátek vlakem do Telče, mikro-makro nákup surovin a vaříme pro druhé pěší túra sněhem do Lhotky. Cestou nás za Hostěticema doplňuje Amálka (skautka z Olešné u Pelhřimova). Zátop a ubytování, pozdní večeře hrachovka a legendární polévka ramen z kamen! Alobal začíná působit na svého majitele. Pátek prozevlený ve Lhotce – výprava pod Štamberkem na místo stezky odvahy do lomíku / spoon killer / po O proutky a těžba palachu na čepici a střechu Rohozňáckýho včelího úlu. Večer sauna a vyráběcí hra – rostlina, zvíře, obydlí, dopravní prostředek. Sobota nejkrutší výprava na Míchovu skálu, pečení vajec a lov na tuleně, kdy málem zhebnem. Večer filmy, jáhlová kaše a výroba papírových růží a čepce pro Slaměného. Neděle za odměnu smažák a limči Na Kovárně a busíkem až do Jihlavy.
sepsal Matěj

TÁBOR JE NAPLNĚNPŘIHLAŠOVÁNÍ UZAVŘENO!
Pokud chcete obsadit poslední volné místo ozvěte se na mail: groban@seznam.cz

Budeme vařit hry, hrát písničky, míchat karty a kaši, vyrábět hromničky, stavět ze sněhu nebo z lega, šlapat skrz lesy do kopců a šplhat na skály, nahřívat se v sauně a koukat na filmy. Dokonalý venkovský wellness! (Otužování v zatopeném lomu jen pro vybrané) domácí kuchyně, bohatý turistický program, sauna 🙂

Milí rodiče polozimních táborníků, odvážní průzkumníci severních polárních krajin.

Už za týden budeme usínat zase doma po pololetních dnech a nocích prožitých ve Lhotce. Těšíme se na Vás a pořád věříme, že se tábor uskuteční, i když máme ty „pandemimické trable“! Já sám jsem ještě do středy v karanténě, ale už je mi dobře při pomyšlení, že s Vámi dosáhnu na severní pól – vrchol Míchovy skály.

Prosím o dodržení protiepidemických opatření, před výpravou se (nejlépe PCR) otestujte a rozhodně nejezděte, pokud Vám je fakt divně. Prostě „bereme jenom zdravé kusy“, abychom se tam vzájemně pozdravili a né promořili.

Z místa srazu – městské vlakové nádraží (zdůrazňuji JIHLAVA-MĚSTO), kde Vás budeme vyhlížet 3. 2. od 17h, budeme odjíždíme 17.25 vlakem směr Telč. Veškeré věci osobní potřeby (nezapomeňte teplé prádlo, spacák a přezuvky) se Vám musí vejít do batohu na záda. Pokud potáhnete lyže nebo brusle, zvažte podle aktuální ledové situace, bude Vám pomoženo! 

Zdraví Vás Matěj, hrdinný kapitán Korkorán
(pokud budu moc pozitivní, přebírají velení důstojníci Iřk, Flip, Anč & Jách)
vaří a topí great suportér Medděd trpělivý!

oficiální pozvánka – spolupráce se střediskem volného času Polná

Napsat komentář