Fotbal proti rasismu

Slovutný festival ze po patnácti ročnících stěhuje z Věžničky na Rohoznou! Spolek KUŠ bude mít v rámci doprovodného programu přednášku – diskuzi na téma boje proti úložišti v naší lokalitě a možná budeme vařit radioaktivní polívku nebo pizzu, abychom přispěli do hladových břich sportujících fotbalistů. Stavíme taky team!
Rohozná „Na Kuši“ 10. – 12. 5. 2024 vede Cyril Kuba


Začíná se v pátek od 20h, konec v neděli 12h.
Pro více informací o festivalu, odkaz na facebookovou událost:
https://fb.me/e/1SFxvfukl

Ještě než vám představíme program letošního Fotbalu proti rasismu, tak je na místě si představit novou lokalitu festivalu.

Po dlouhých letech opouštíme Věžničku u Jihlavy. Domácí se pustili do větších stavebních úprav a my měli tři možnosti. Udělat FPR v nějaké okleštěné formě ve Věžničce, letošní a příští ročník vynechat nebo se zkusit přesunout. Rozhodli jsme se zkusit třetí možnost a najít nové místo.

Rodině Bílkových i celému jejich týmu a obyvatelům Věžničky moc děkujeme za možnost strávit 15 let v jejich společnosti. Bude-li možnost, rádi se vrátíme.

A stejně jako Věžnička je z mnoha důvodů naší srdeční záležitostí, tak i nový prostor je pro část z nás jedinečný. Přesouváme se totiž do areálu bývalé hájenky Na Kuši, kousek od Rohozné u Jihlavy. Dnes objekt slouží jako základna pro tábory pořádaných spolkem Kuš a Tempem Polná. Kousek za obcí Rohozná, na hranici přírodního parku Čeřínek. Změna pro nás znamená nové výzvy a nutnost opustit zajeté stereotypy. A pevně doufáme, že nové zázemí oceníte i vy, naši návštěvníci (např. budou k dispozici sprchy nebo sociální zařízení ve větším počtu).

A pokud vás nezaujme letošní program, tak okolní lesy lákají k procházkám. Skalní útvar Čertův hrádek, tajemné jezírko, Švédské šance. Jak jistě víte, lesy na Vysočině byly v posledních letech zasaženy kůrovcovou kalamitou. Máme velkou radost, že se pomalu začínají probouzet k životu a dochází k jejich obnově.

Lokalita přírodního parku Čeřínek je jedno z míst, které je vybráno jako případné budoucí uložiště jaderného odpadu. To by se negativně promítlo nejen do života místních obyvatel, ale i do křehkého enviromentu jedinečného přírodního parku. Těšte se na přednášku místního spolku, který bojuje proti plánované výstavbě uložiště.

V brzké době vám představíme letošní program i bližší organizační informace o letošním fotbalu. Těšíme se, že společně s vámi zažijeme novou kapitolu festivalu!

Užijte si nástup jara a brzy ahoj!

P.S.: Přikládáme pár fotek z našeho únorového soustředění, během kterého jsme si obhlídli novou lokalitu a začali jsme spřádat velké plány na letošní ročník. Nemůžeme se už dočkat, až se prostor zaplní všemi milými lidmi, kteří na Fotbal proti rasismu jezdí. ⚽️💖

Letošní plakát je venku. Na jakou kapelu se nejvíc těšíte?

Vstupné
Pátek: 400 Kč
Sobota: 500 Kč
Pátek + sobota: 700 Kč

♥ Organizační info brzy ♥

Pátek:

Interpunkce
https://interpunkce.bandcamp.com/

Hoarse
https://hoarse8.bandcamp.com/album/demo

Walter Frosch
https://walterfrosch.bandcamp.com/

Torpur
https://torpur.bandcamp.com/

Helter Skater
https://helterskater.bandcamp.com/album/helter-skater

Kabal
https://kabal666.bandcamp.com/

Sobota:
registrace na fotbalový turnaj do 10:30, začátek turnaje od 11:00
k fotbalu zahraje VALENTINO PANČÁKE b2b SOLDOUTBOY
Přednášky: FK Kozmos, Platforma proti jadernému uložišti
Ping-pongový turnaj, dětské výtvarné a hudební dílny, vegan jídlo.

koncert:

Cardo & Decumanus
https://crddcmns.bandcamp.com/album/pospolitost

GxUxTxSx
https://gutshardcore.bandcamp.com/album/shred-by-dawn-demo

Hugayz
https://hugayz.bandcamp.com/

Traumacorps
https://traumacorps161.bandcamp.com/album/soundhealing

Vatos Lanos Gang (stachu szumski + trashtodd)

Edúv syn
https://eduvsyn.bandcamp.com/

Buchty/nouze
https://buchtynouze.bandcamp.com/album/z-nejhor-ho-vevnit

Snackthief
https://snackthief.bandcamp.com/

Dÿsko
https://dysko666.bandcamp.com/

Koridor
https://koridorzg.bandcamp.com/album/kroz-pukotine

Dj Serena

Napsat komentář