Zimní táboření

Survival – o přežití pololetních prázdnin v teepee (jen s pořádným spacákem od 15 let). Kde je zapomenuta Posvátná dýmka? Prohledejme sídlo bratříčka Orla? Bizoni se se sněhem stahují do lesů a skal. Co má společného Hromový pták a Hromnice? Je vidět v mrazivé jiskřící noci hvězdné nebe? Oslavíme společně příchod světla v prostřed zimy.
Z Rohozné na Čeřínek 1. – 4. 2. 2018

https://www.facebook.com/pg/SpolekKUS/photos/?tab=album&album_id=2045093695530922

Dokážeme přežít v tee pee po tři dny a tři noci? Stan svítí jako lampion a my se choulíme kolem ohně uvnitř nad konvičkou horkého čaje: Wakan Tanko buď k nám milosrdný, abychom mohli žít! (Pro případ extrémního mrazu je domluvena záložní varianta ubytování v lovecké chatě!)

čtvrtek 1.2. dojeli jsme busem na večer do Rohozné, zmrzlý sníh leží kolem kamene, bereme tyče, plachtu, lining, celty a karimatky. Posilníme se čajem a kávou a odnášíme všechno na švédské valy. Je tomu pravděpodobně 373 let, kdy tu naposledy tábořila v zimě švédská armáda Olofa Atterborna. Pečeme buřtíky, vaříme kuskus a zpíváme písničky. Mrzne. Čteme kapitolku zimní táboření v tee pee – program je nabitý!

pátek 2.2. Hromnice Ráno nás budí krkavci. Stereo přes pole. Balíme a přesunujeme se pomalu na Mešnici. Cestou se stavujeme Na Šance napumpovat kotouč. Jinak nevidíme člověka. Tyče na rameno, cesta klikatá. Ke studánce panny Marie. Na hranici sněhu ležíme. Stavíme za šera. Voda na vrcholu hory je čirá a chutná! I jídlo nám víc chutná! Oliver si napravuje mínění o polentě. Oblizky. Posvátná dýmka – naříkacící na hoře.

sobota 3.2. Výprava pro zásoby do Nového Rychnova. Tee pee necháváme stát a věci v něm. Procházka je výživná: Rozpadající se hájenka, šípky, výkal ve tvaru ksichtíku, skládka hlíny, stoh balíků, šírá pole. Vynikající obchoďák HS Market! Prohlídka nádvoří zámku a zjištění že hospoda funguje už jen jedna a jen odpoledne. Při zpáteční cestě za nosem kanci a srnci pod vysílačem! Doklouzáme domů, vaříme čaj a za šera bouráme. Když dojdeme přes studánku sv. Josefa na tábořiště pod Mešnicí, je skoro tma, ale máme dost sil na přesun až k chatě Na Bahnech. Naproti nám přišel Vojta. Vaříme a hrajeme šifru na zádech při trenýrkové teplotě v chatě. Celou noc, sušíme plachty.

neděle 4.2. Datel a sýkorky. Slunečno a čerstvý sníh. Bleskujeme. Po úklidu a dojedení zásob. Ukládáme tyče a vycházíme na lehko přes lom U Tomanů, skalní malby a běžíme na bus do Cejle. Na autobusáku se nám nechce do loučení, tak jde ještě většina účastníků společně na čínu!

Napsat komentář